Odżywianie
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(187)
Forma i typ
Książki
(186)
Poradniki i przewodniki
(21)
Publikacje fachowe
(11)
Publikacje naukowe
(11)
Publikacje dydaktyczne
(9)
Publikacje popularnonaukowe
(9)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(210)
tylko na miejscu
(15)
wypożyczone
(9)
nieokreślona
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Nowy Sącz
(48)
Czytelnia Nowy Sącz
(5)
Wypożyczalnia Gorlice
(54)
Czytelnia Gorlice
(8)
Wypożyczalnia Nowy Targ
(35)
Czytelnia Nowy Targ
(2)
Wypożyczalnia Limanowa
(39)
Wypożyczalnia Rabka
(13)
Wypożyczalnia Zakopane
(24)
Wypożyczalnia Mszana Dolna
(10)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(11)
Gawęcki Jan
(7)
Gumowska Irena (1912-1991)
(7)
Żywienie
(5)
Aleksandrowicz Julian (1908-1988)
(4)
Bąk-Sosnowska Monika
(4)
Hasik Jan (1922-2001)
(4)
Hryniewiecki Lech (1929- )
(4)
Kopeć Krystyna
(4)
Wolański Napoleon (1929- )
(4)
Zawistowska Zofia
(4)
Ziółkowska Beata (1967- )
(4)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(3)
Rościszewska-Stoyanow Anna
(3)
Skrodzka Zdzisława
(3)
Szewczyński Jerzy
(3)
Włodarek Dariusz
(3)
Andruszko Robert
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Błażejewska Katarzyna
(2)
Ceklarz Katarzyna (1983- )
(2)
Celejowa Irena (1917- )
(2)
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Cybulska Barbara (1939- )
(2)
Czapski Janusz (1946- )
(2)
Dubos René (1901-1982)
(2)
Godlewska Zofia
(2)
Grabski Marek
(2)
Gulińska Edyta
(2)
Gumowska Irena
(2)
Głębocka Alicja
(2)
Hasik Jan
(2)
Haładyj Agnieszka
(2)
Hryniewiecki Lech
(2)
Janicka-Krzywda Urszula (1949-2015)
(2)
Kierebiński Czesław
(2)
Kijek Krzysztof
(2)
Kolanowska Karolina
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Lutosławska Grażyna
(2)
Masłowiec Justyna
(2)
Reinfuss-Janusz Krystyna
(2)
Rojek Urszula
(2)
Rudnicka Anna
(2)
Różycka Jagoda
(2)
Socha Jerzy
(2)
Somer Elizabeth
(2)
Spitzer Manfred (1958- )
(2)
Wieczorek-Chełmińska Zofia
(2)
Woźny-Tondyra Anna
(2)
Ziemlański Światosław
(2)
Łukaszewska Teresa
(2)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(1)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Arażny Magdalena
(1)
Balch James F
(1)
Bartosz Adam (1947- )
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Bender Arnold E
(1)
Berger Stanisław
(1)
Bester Jagoda
(1)
Białko
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Białoń-Chalecka Magdalena
(1)
Bigoś Monika
(1)
Blumenthal Heston
(1)
Boczkowska Magdalena
(1)
Bogusławski Stanisław
(1)
Borkowska Urszula (1950- )
(1)
Bourne Edmund
(1)
Brazelton Thomas B
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina
(1)
Bukowska-Posadzy Anna
(1)
Burda Piotr R
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Bylinowska Justyna
(1)
Błaszczyszyn Maja
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Carper Jean
(1)
Ceklarz Jan
(1)
Cherry Reginald
(1)
Chmurzyńska Agata
(1)
Chopra Deepak (1946- )
(1)
Chorębała Magdalena
(1)
Chyliński Marek
(1)
Cianciara Dorota
(1)
Cichy Wojciech
(1)
Cioch Agnieszka
(1)
Contento Isobel R
(1)
Cwojdzińska Anna
(1)
Czabała Jan Czesław (1941- )
(1)
Czachor Agnieszka (1976- )
(1)
Czapski Janusz
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Czepczor-Bernat Kamila
(1)
Czerwińska Dorota
(1)
Czerwiński Andrzej (nauki medyczne)
(1)
Dawidowicz Aleksander
(1)
Dietetyka
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(19)
2010 - 2019
(53)
2000 - 2009
(38)
1990 - 1999
(25)
1980 - 1989
(31)
1970 - 1979
(14)
1960 - 1969
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(39)
1945-1989
(2)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(187)
Język
polski
(185)
Odbiorca
Dietetycy i żywieniowcy
(4)
Rodzice
(4)
Szkoły wyższe
(4)
Dzieci
(3)
Lekarze
(3)
6-8 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Kulturoznawcy
(2)
Nauczyciele
(2)
Terapeuci
(2)
Dorośli
(1)
Kobieta
(1)
Mężczyzna
(1)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(1)
Poziom nauczania szkoły wyższe
(1)
Psycholodzy
(1)
Specjaliści zdrowia publicznego
(1)
Studenci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(10)
Literatura amerykańska
(2)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Polska
(4081)
Język polski
(3762)
Literatura polska
(2799)
Poezja polska
(2758)
Matematyka
(2413)
Odżywianie
(-)
Dziecko
(2147)
Wychowanie
(1661)
Historia
(1656)
Nauczanie
(1577)
Nauczanie początkowe
(1444)
Wychowanie przedszkolne
(1412)
Pedagogika
(1299)
Filozofia
(1288)
Nauczyciele
(1216)
Literatura
(1205)
Opowiadanie polskie
(1195)
Wychowanie w rodzinie
(1186)
Fizyka
(1169)
Powieść polska
(1144)
Rodzina
(1123)
Nauczanie zintegrowane
(1116)
Młodzież
(1039)
Szkolnictwo
(1004)
Regionalia
(986)
Psychologia
(985)
Sztuka
(945)
Pamiętniki polskie
(911)
Język angielski
(886)
Dramat polski
(836)
Chemia
(803)
Pisarze polscy
(796)
Dzieci
(773)
Oświata
(765)
Kultura
(756)
Biologia
(689)
Geografia
(684)
Publicystyka polska
(656)
Uczucia
(648)
Uczniowie
(632)
Osobowość
(628)
Uczenie się
(615)
Wojsko
(590)
Język niemiecki
(585)
Muzyka
(585)
Kobieta
(563)
Podręczniki akademickie
(555)
Biografie
(550)
Psychoterapia
(508)
Technika
(506)
Wydawnictwa popularne
(501)
Relacje międzyludzkie
(499)
Język rosyjski
(496)
Przyroda
(493)
Mowa
(480)
Czytanie
(479)
Miłość
(476)
Etyka
(463)
Socjologia
(453)
Żydzi
(451)
Matura
(449)
Unia Europejska
(447)
Powieść francuska
(446)
Warszawa
(446)
Powieść angielska
(440)
Kraków (woj. małopolskie)
(433)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(432)
Wojna 1939-1945 r.
(432)
Psychologia społeczna
(423)
Pedagogika specjalna
(419)
II wojna światowa (1939-1945)
(407)
Przyjaźń
(397)
Logopedia
(392)
Gry i zabawy
(390)
Zwierzęta
(385)
Wychowanie fizyczne
(375)
Powieść amerykańska
(374)
Rośliny
(374)
Psychologia wychowawcza
(372)
Prawo
(371)
Powieść rosyjska
(364)
Nauka
(360)
Gry edukacyjne
(354)
Astronomia
(353)
Biografia
(352)
Informatyka
(352)
Pisanie
(348)
Mózg
(344)
Myślenie
(342)
Religia
(333)
Podręczniki
(325)
Bibliotekarstwo
(323)
Czasopisma pedagogiczne polskie
(323)
Polityka
(322)
Edukacja ekologiczna
(320)
Polacy za granicą
(320)
Psychologia rozwojowa
(314)
Gry i zabawy umysłowe
(310)
Alkoholizm
(309)
Bajkoterapia
(308)
Dziatki
(307)
Temat: czas
2001-
(3)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Gorce (góry)
(1)
Spisz (kraina historyczna)
(1)
Słowacja
(1)
Gatunek
Poradnik
(22)
Podręcznik
(11)
Opracowanie
(7)
Przepisy kulinarne
(6)
Wydawnictwa popularne
(5)
Podręczniki akademickie
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Ćwiczenia i zadania
(2)
Atlas anatomiczny
(1)
Monografia
(1)
Podręczniki
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Program nauczania
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(33)
Psychologia
(13)
Kulinaria
(6)
Styl życia, moda i uroda
(5)
Biologia
(2)
Edukacja i pedagogika
(2)
Kultura fizyczna i sport
(2)
Religia i duchowość
(2)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
187 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24993 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mity żywieniowe : kłamstwa i półprawdy o tym, co jemy / Justyna Bylinowska. - Kraków : Wydawnictwo M, copyright 2021. - 253, [2] strony : fotografia, ilustracje, portret ; 22 cm.
(Zdrowe Zdrowie)
Co jeść, aby schudnąć? Czy kawa rozpuszczalna jest szkodliwa? Czy powinniśmy wykluczyć jakieś produkty z naszego jadłospisu? Czy żywność ekologiczna jest naprawdę zdrowsza?
Zazwyczaj myślimy, że wpisanie w wyszukiwarkę internetową podobnych zapytań rozwiąże większość naszych dylematów. Wątpliwości jednak zaczynają wtedy narastać. Pojawia się wiele sprzecznych informacji i opinii. Nie zawsze te, które znajdują się na pierwszych miejscach wyświetlonych przez wyszukiwarkę, są rzeczywiście wiarygodne. Bardzo często za doradzanie innym zabierają się celebryci lub osoby bez przygotowania dietetycznego. Umiejętnie korzystają oni z narzędzi promocji, ale opierają się na błędnych informacjach lub półprawdach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49860 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mózg jest naszym najważniejszym narządem, siedzibą naszego „Ja”, naszej inteligencji i osobowości. Nic w naszym życiu nie jest tak ważne i niezbędne jak prawidłowo działający mózg. Od jego funkcjonowania zależy nasz sukces życiowy i zadowolenie z życia. Książka opisuje wyniki najnowszych badań nie tylko nad znanymi od dawna środkami wpływającymi na pracę mózgu, jak kofeina i cukier, ale także nad takimi, które stały się przedmiotem zainteresowania dopiero niedawno, np. fosfatydyloseryna i substancje zawarte w liściach miłorzębu (Gingko biloba). Autorka rozpatruje problem wpływu witamin na regulację samopoczucia i poprawę poznawczych funkcji mózgu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Sącz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73533 (1 egz.)
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48258 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Klucz do zdrowego żywienia napisana zwięźle, prosto i z polotem, przy zachowaniu ścisłości naukowej, spotyka się na pewno z równym zainteresowaniem, co poprzednie prace Autorki. Z wielkim znawstwem, zrozumiale i ciekawie Autorka podejmuje w poszczególnych rozdziałach informacje dotyczące fizjologii żywienia, higieny żywności i żywienia, żywienia dzieci, młodzieży, kobiety ciężarnej, osób starszych, żywienia w turystyce i sporcie, diet w chorobach oraz wartości odżywczej i zdrowotnej produktów spożywczych. Alfabetyczny skorowidz pozwoli szybko znaleźć w tekście poszukiwane hasło. Książka ta przyda się każdemu w jego codziennym życiu, a także w różnych formach szkolenia i dokształcania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43462 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w sporcie / Irena Celejowa. - Warszawa ; Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. - 295 stron : ilustracje ; 24 cm.
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Sącz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75819, 75818 (2 egz.)
Wypożyczalnia Gorlice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796.015 (1 egz.)
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49648 (1 egz.)
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33918 (1 egz.)
Wypożyczalnia Rabka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796/799 (1 egz.)
Wypożyczalnia Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 20896 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Doktor Reginald Cherry specjalizuje się w medycynie profilaktycznej i diagnostyce. Jego praktyka cieszy się uznaniem i została uhonorowana przez miasto Houston oraz ówczesnego gubernatora Teksasu.
W książce znajdziemy niezbite dowody na to, że w tekst Biblii wplecione są zdrowotne wskazówk, które dopiero niedawno zostały potwierdzone przez naukowe i medyczne badania. Przystępny, pełen ciepła styl autora ułatwia przyswojenie niektórych hermetycznych pojęć medycznych, a niezwykłe świadectwo jego pacjentów pokrzepiają wiarę w Boga Uzdrowiciela.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Mszana Dolna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1486 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych, pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy pacjentów chorujących onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych w różnych sytuacjach klinicznych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Rabka
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 1. dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. - 658 stron : ilustracje ; 24 cm.
Podręcznik zawiera: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48496 (1 egz.)
Wypożyczalnia Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19467 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi. W podręczniku omówiono: najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce; procedurę ułatwiającą studentom i praktykom projektowanie skutecznej edukacji żywieniowej, przełożenie teorii na strategie, cele edukacyjne i praktykę oraz opracowanie planu edukacyjnego; zagadnienia dotyczące realizacji edukacji żywieniowej w różnych grupach: wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, osób o niskim poziomie alfabetyzmu i osób z różnych grup kulturowych. informacji do planowania i realizacji skutecznych programów edukacji żywieniowej skierowanych do różnych grup odbiorców.
Edukacja żywieniowa to książka przeznaczona dla studentów różnych poziomów studiów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia. Może być przydatna także dla pracujących edukatorów żywieniowych i menedżerów jako źródło wszechstronnych informacji do planowania i realizacji skutecznych programów edukacji żywieniowej skierowanych do różnych grup odbiorców.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32968 (1 egz.)
Wypożyczalnia Mszana Dolna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 279 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22272 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 15733 (1 egz.)
Wypożyczalnia Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 279 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2397-B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gorlice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dietetyka / pod red. Jana Hasika. - Wyd. 2 zm. i uzup. - Warszawa : Państ. Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1992. - 336 s. : wykr. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gorlice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28286 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Sącz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14134 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17869 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Paleo jest dziś jednym z najmodniejszych i najzdrowszych trendów żywieniowych, lecz pomimo jego zalet, jak każda dieta może na początku wydawać się trudnym do wprowadzenia reżimem. W "Umiarkowanej diecie paleo" znana i doświadczona amerykańska dietetyczka Leanne Ely tłumaczy, na czym polega tzw. dieta jaskiniowców i pomaga początkującym w paleo usunąć mentalne i praktyczne bariery, ucząc, jak: odpowiednio wyposażyć kuchnię i zgromadzić surowce do szybkiego i łatwego przygotowania posiłków, uprościć sobie życie dzięki planom żywieniowym i listom zakupów, a nawet jak ujarzmić wolnowar. Proponuje też ponad 125 sprawdzonych przepisów na zgodne z ideą paleo potrawy bezglutenowe i bezmleczne, a przede wszystkim zdroworozsądkowo i na luzie zachęca do zróżnicowanego, naturalnego jedzenia, które jest gwarancją zdrowia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Nowy Targ
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49752 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Oprócz ogólnych zasad zdrowego żywienia w książce omówiono etapy żywieniowe u dzieci i młodzieży, zapotrzebowanie na składniki pokarmowe i ich wartości odżywcze. Opisano również podstawy psychologiczne żywienia, najczęstsze zaburzenia odżywiania, a także szczególne zagadnienia, np. brain food – składniki pokarmowe stymulujące rozwój inteligencji, żywność funkcjonalną i preparaty witaminowe w jadłospisie dziecięcym.
Zamieszczone na końcu książki proste przepisy kulinarne są cennym uzupełnieniem pozwalającym przyrządzić zdrowe i urozmaicone potrawy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Limanowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32931 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zakopane
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 19408 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej